Skip to main content

Ćišćenje organizma

O čišćenju organizma, svi su manje više upoznati. Svakodnevno nas savetuju da je organizam zatrovan i da je neophodno da se radi detox tela, čišćenje od raznih nečistoća, ali pre svega misli se na čišćenje tela. To su višegodišnje nečistoće koje unosimo hranom, vodom pa i vazduhom.

Svakodnevni, moderan život podrazumeva brzu hranu koja je puna aditiva i pojačivača ukusa koji nisu baš prijatelji našem organizmu.

VODA

U poslednje dve decenije sve su češće reklame flaširane vode sa raznih izvora, ali opet pakovane u plastične flaše koje na toploti, Suncu oslobađaju toksine protiv kojih se uporno borimo.

Saveti su razni, da se pije izvorska voda ili prokuva voda sa česme.

HRANA

O hrani možemo mnogo pričati, postoje puno nutricionista kao i onih koji se hrane sirovom, makrobiotičkom ili vegetarijanskom hranom. Svako ima podobre argumente zašto je to dobro, ali svi se slažu da je brza hrana najveći otrov, kao i sirovine koje se prerađuju, bilo biljke ili meso.Nažalost one su velikim delom gmo.

VAZDUH

Vazduh naravno nije svuda isto zagađen. Često su saveti da idemo u prirodu, šume i tamo dišemo punim plućima. Ukoliko savladamo neku od vežbi disanja, efekat će biti čišćenja pluća ali i emotivan detox. Kombinacija svežeg vazduha, čiste vode i zdravih namirnica je pun pogodak u svakodnevnim turbulencijama.

DETOX

Ne smemo zaboraviti i čišćenje organizma!
Postoje razne metode, ali svaka govori da je telo puno toksina, koji mogu biti u telu  godinama stoga je neophodno da povremeno radimo čišćenje organizma.

Deca sa autizmom, ADH, ADHD, sa disleksijom, depresijom

Svi znamo kako je to kada nas muči stomak i možemo da lociramo i opišemo bol doktoru, ali deca koja nisu verbalna to ne mogu i zbog tih užasnih bolova postaju agresivni i prema sebi i prema drugima. Naše je da im pomognemo, da se prvo organizam očisti i bude zdrav da bi mogli da saznaju i komuniciraju.

Deca sa autizmom, ADH, ADHD, sa disleksijom, depresijom, često imaju opstipaciju,  stolica bude ili jako tvrda ili kao dijarea, sve je to zbog problema sa crevnim bakterijama koje nisu tamo gde treba da budu. Metode koje se koriste za čišćenje organizma kod ove dece su sve prihvatljive dok se koriste prirodna sredstva i ne ugrožava zdravlje deteta.

REZULTAT

Primećeno je da deca posle detoksa imaju napredak,  u govoru, pažnji ili u motorici, svakako stanje je bolje, a samim tim i u saradnji su bolji. Razlog zašto je to tako je vrlo jednostavan, naš stomak je kao drugi mozak koji održava telo u balansu.  Kada je sve kako treba, sve je na svom mestu i nema bolova u stomaku, telo i mozak su u skladu i mi možemo normalno da funkcionišemo.

Lidija Despić Stojaković, roditelj
Ivana Mitrović Djordjević, mr opšte defektologije

Leave a Reply